Ανακαινίσεις

Η αλλαγή των χώρων του σπιτιού είναι μια ευχάριστη διαδικασία, παρόλα αυτά χρειάζεται αρκετή δουλειά και δημιουργικότητα για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Το σπίτι πρέπει να είναι ευχάριστο, να σε εμπνέει και πάνω απόλα να είναι λειτουργικό, η ανακαίνιση του σπιτιού σου δεν σημαίνει μόνο μια αλλαγή του χώρου, αυτή η αλλαγή επίσης επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία μας.

Προτού ξεκινήσεις πρέπει να ξέρεις ακριβώς ποια είναι η ανάγκη σου, εάν χρειάζεται να κάνεις ολική ή μερική ανακαίνιση. Αν επιθυμείς να ανανεώσεις μόνο ένα κομμάτι του χώρου σου, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις μόνο ανακαίνιση μπάνιου, ανακαίνιση κουζίνας, ανακαίνιση δωματίου, ανακαίνιση σαλονιού, κλπ.

Κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή

Αποφάσισες να προχωρήσεις σε ολική ανακαίνιση σπιτιού αλλά δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για τα κόστη στις ανακαινίσεις;

Εκείνο  που θα πρέπει σίγουρα να γνωρίζεις είναι ότι οι τιμές στις ανακαινίσεις διαμορφώνονται πρωταρχικά με βάσει τον όγκο των εργασιών που θα πραγματοποιήσεις και φυσικά ανάλογα με την ποιότητα των υλικών.

Ουσιαστικά αυτός είναι ο κυρίως λόγος  που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσεις σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις προσφορές και τα πακέτα ανακαίνισης που θα λάβεις. Για παράδειγμα, διαφορετικό κόστος έχει το μάρμαρο από το πλακάκι ή  το laminate από το πάτωμα. Κάτι το οποίο κοστίζει πιο πολύ, και φυσικά έχει πιο πολλές απαιτήσεις στην τοποθέτηση του.

Προκειμένου να δοθεί μια συνολική τελική εκτίμηση κόστους ολικής ή μερικής ανακαίνισης, πρέπει να επισκεφθούμε τον χώρο σου και να κάνουμε μια μελέτη.

Ανακαίνιση σπιτιού που μετράει!

ΒΗΜΑ 1ο

Αρχικά, απαραίτητη είναι μία πρώτη επίσκεψη της εταιρίας μας στον χώρο σας για να  δούμε ποιες είναι οι ανάγκες σας, μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για ιδανικές λύσεις, οι οποίες είναι ο καρπός της πρώτης μας συζήτησης. Προφανώς μια σωστή επαγγελματική λύση δεν παράγεται αμέσως και στο «πόδι». Είναι αποτέλεσμα δημιουργικής σκέψης, σύνθεσης, έμπνευσης, ιδεών αποτυπωμένων στο χαρτί, σκίτσων, σχεδίων και τελικής αναπαράστασης.

 

ΒΗΜΑ 2ο

Αποτυπώνουμε τον χώρο μετρώντας με ακρίβεια όλα τα σημεία. Ξεκινούμε από τις συνολικές διαστάσεις και οδηγούμαστε στην μέτρηση των επιμέρους μηκών. Μετρούμε τα ύψη και σημειώνουμε τα ανοίγματα και τα εσωτερικά κουφώματα. Καταγράφουμε με λέιζερ και κορδέλα ακόμα και τα στοιχεία του φέροντα οργανισμού (σκελετού) κτιρίου π.χ. δοκάρια, κολώνες, τοιχεία, καθώς επίσης κάθε εξάρτημα ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης. Οι ελαφριές κατασκευές πχ. τοίχοι γυψοσανίδας, κρεμαστές οροφές καταγράφονται επίσης! Με αυτή τη μέθοδο ολοκληρώνεται μία καταγραφή του χώρου.

 

ΒΗΜΑ 3ο

Βγάζουμε ένα πλάνο για το ποσό θα διαρκέσει μια ανακαίνιση και   προσδιορίζουμε τον χρόνο στον οποίο θέλουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Εκδίδουμε μια προσφορά που περιλαμβάνει λεπτομερείς  τεχνικές περιγραφές για τις εργασίες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, η οποία μας υποχρεώνει σαν εταιρεία να τηρήσουμε τις αρχικές δεσμεύσεις μας. Να επισημάνουμε ότι τα υλικά μας είναι όλα ποιοτικά και πάντα μια ανακαίνιση γίνεται με γνώμονα την ποιότητά τους.

Δημοφιλείς εργασίες

Εργασίες για την εσωτερική ανακαίνιση σπιτιού

 • Η κατεδάφιση και η αποξήλωση για αναδιαρρύθμιση του χώρου (γκρέμισμα τοίχου, τοποθέτηση διαχωριστικών δωματίου, αποξήλωση παλαιών ντουλαπιών, κλπ).
 • Βάψιμο των ντουλαπιών και τοποθέτηση ταπετσαρίας στις επιφάνειες που επιθυμείς.
 • Μόνωση των χώρων (θερμομόνωση ή ηχομόνωση)
 • Αλλαγή ή επισκευή πατώματος
 • Αντικατάσταση των κουφωμάτων
 • Αλλαγή πορτών με πόρτες ασφαλείας
 • Τοποθέτηση και συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων
 • Τοποθέτηση νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αλλαγή των φωτιστικών του χώρου
 • Ξυλουργικά μερεμέτια και κατασκευές (ντουλάπια και ράφια)
 • Συστήματα Αυτοματισμού και Ασφαλείας
 • Τοποθέτηση ή αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης (τοποθετηση air condition, αλλαγή κεντρικής θέρμανσης, κλπ)

Εργασίες για την εξωτερική ανακαίνιση σπιτιού

Η φθορά που προκαλεί ο χρόνος και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, αποτυπώνεται στην εξωτερική όψη του σπιτιού.

 • Εργασίες σοβατίσματος και επισκευής φθορών στα θεμέλια του σπιτιού
 • Εξωτερικός ελαιοχρωματισμός του κτιρίου
 • Επισκευή, συντήρηση ή αντικατάσταση των κουφωμάτων του σπιτιού
 • Εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού
 • Αναδιαμόρφωση του κήπου

Δημοφιλείς εργασίες

Εργασίες κατεδάφισης και αποξήλωσης:

Σε αυτές τις εργασίες περιλαμβάνεται το γκρέμισμα τοίχων ως η πιο συχνή εργασία. Οι περισσότεροι ιδιώτες επιθυμούν να προχωρήσουν σε ανακαίνιση παλιού σπιτιού ώστε  να δημιουργήσουν ένα ακόμη δωμάτιο ή ενώνοντας δύο χώρους σε έναν.

 

Εργασίες αναδόμησης:

Η ανακατασκευή της κατοικίας, περιλαμβάνει την πρόσθεση κάποιων συστημάτων ξηράς δόμησης, για λόγους μόνωσης και εξασφάλισης καλύτερης θερμοκρασίας του χώρου. Η ανακαίνιση παλιού σπιτιού, μπορεί να περιλαμβάνει και την τοποθέτηση γυψοσανίδων ή άλλων υλικών για την διακόσμηση του σπιτιού ή για λειτουργικούς λόγους.

 

Εργασίες αναδιαμόρφωσης όλου του σπιτιού:

Πάντα σου περνούσε από το μυαλό πως θα είναι η κουζίνα στη θέση του μπάνιου, ή το σαλόνι στη θέση του υπνοδωματίου. Προχωρώντας σε αλλαγή των υπαρχόντων δωματίων και αλλάζοντας τη χρήση τους ολοκληρωτικά, αποκτάς ένα εντελώς διαφορετικό σπίτι. Η πιο συχνή αλλαγή που πραγματοποιείται, είναι αυτή της ανακαίνισης μπάνιου και κουζίνας και η μεταφορά τους σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

 

Βάψιμο και διακόσμηση σπιτιού:

Όπως σε όλες τις εργασίες που αφορούν το σπίτι, τα βάψιμο έρχεται πάντα στις πρώτες θέσεις στην ανακαίνιση παλιού σπιτιού. Μετά από όλες τις απαραίτητες εργασίες για την ανακατασκευή της κατοικίας σου, ο ελαιοχρωματισμός του στα επιθυμητά χρώματα, αναδεικνύει τις αλλαγές που προηγήθηκαν.

Η ολοκλήρωση της ανακατασκευής της κατοικίας σου, μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία ανανέωση και στη διακόσμησή του! Η αναπαλαίωση των επίπλων, η αλλαγή των υφασμάτων και η προσθήκη διακοσμητικών, θα δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό σπίτι!

Τι πρέπει να ξεκαθαρίσεις με το συνεργείο

Αν σκέφτεσαι να κάνεις ολική ανακαίνιση σπιτιού, δηλαδή εργασίες για όλους τους χώρους, πρέπει να ξεκαθαρίσεις συγκεκριμένα θέματα, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες. Τα θέματα αυτά, αφορούν στο πακέτο ανακαίνισης και το κόστος του, αλλά και στις αλλαγές που επιθυμείς να κάνεις:

 

1. Σχεδιαστικό ύφος & στυλ ανακαίνισης

Ένας βασικός λόγος που προχωράμε σε εργασίες για ανακαινίσεις σπιτιών, είναι η αισθητική βελτίωση. Έτσι, είναι σημαντικό να έχεις ξεκαθαρίσει τι στυλ και ύφος θέλεις να έχει ο χώρος σου, ώστε να συμφωνήσετε με το συνεργείο ανακαίνισης στις ανάλογες εργασίες. Φυσικά, μπορείς να αλλάξεις γνώμη για κάποια εργασία στην πορεία της ανακαίνισης, αλλά οι περαιτέρω παρεμβάσεις θα έχουν και αυξημένο κόστος.

 

2. Λειτουργικές αλλαγές που χρειάζεσαι

Οι εργασίες για την ανακαίνιση οικίας, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού, εξυπηρετούν και τις λειτουργικές σου ανάγκες. Είναι πιθανό να χρειαστούν βελτιώσεις στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σπιτιού, για να λειτουργούν άψογα. Συζήτησε για τέτοιου είδους εργασίες με το συνεργείο σου, πριν συμφωνήσετε στο πακέτο ανακαίνισης.

 

3. Το πακέτο ανακαίνισης & το τελικό κόστος

Πριν κλείσεις συμφωνία για συγκεκριμένο πακέτο ανακαίνισης σπιτιού, πρέπει να έχεις πολύ καλή επικοινωνία με το συνεργείο ανακαίνισης. Φρόντισε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση του κόστους, συζητήστε για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και καταλήξτε στον απαραίτητο προϋπολογισμό. Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος, για να μη χρειαστεί να ξοδέψεις παραπάνω, από όσα σκόπευες.

 

4. Το χρονοδιάγραμμα

Ανάλογα με τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν, αλλάζει και το χρονοδιάγραμμα για ανακαινίσεις σπιτιών. Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες, έως εβδομάδες, αν κάνεις γενική ανακαίνιση χώρων του σπιτιού. Ζήτησε από το συνεργείο ανακαίνισης να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για το χρονικό σχεδιασμό του έργου, για να ξέρεις τι να περιμένεις.

Menu